Friidrett: Rønningen videre til semifinale i EM

Sprinteren Helene Rønningen løp inn til årsbeste med 7,40 sekunder i kvalifiseringen i innendørsfriidrett-EM og gikk videre til semifinalen med 16. beste tid.

Hun var nummer fem i det fjerde heatet, der tyske Rebekka Haase vant med tiden 7,14 sekunder. Rønningen gikk videre på tid, mens Haase var den som fikk den beste tiden av samtlige i forsøket.

Rønningen var den eneste norske deltakeren på 60 meteren etter at Ezinne Okparaebo måtte melde forfall etter å ha pådratt seg en liten skade. Hun var det største norske håpet på 60-meteren i EM.

Isabelle Pedersen endte på femteplass i 60 meter hekk i mesterskapet på fredag, mens Henrik Ingebrigtsen gikk videre til finalen på 3000 meter. Broren Filip Ingebrigtsen ble slått på 1500 meter og tok seg ikke videre fra kvalifiseringen.