Snap verdsettes til 24 milliarder dollar

Snap er på vei til børs, og verdien blir på rundt 200 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Snap er på vei til børs, og verdien blir på rundt 200 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjekursen i Snap, selvskapet bak Snapchat, settes til 17 dollar i forbindelse med børsnoteringen. Det innebærer at selskapet er verdt 24 milliarder dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag tilsvarer det beløpet litt i overkant av 200 milliarder kroner. Børsnoteringen av Snap er den største i teknologibransjen siden det kinesiske ehandelsnettstedt Alibaba gikk på børs i 2014. Det er den største teknologinoteringen i USA siden konkurrenten Facebook i 2012.

Stor etterspørsel har bidratt til at kursen settes høyere enn det forventede intervallet på 14 til 16 dollar. Noteringen vil skaffe selskapet 3,4 milliarder dollar i frisk kapital når handelen starter på New York-børsen torsdag.

Snap er mest kjent for Snapchat, meldingstjenesten der beskjedene forsvinner etter en viss tid, men selskapet har også satset på en nyhetstjeneste og på kamerabriller. Snap omtaler seg selv som et kameraselskap.

Selv om aksjen nå blir priset høyere enn ventet, anses den langt fra som noen sikker investering. Selskapet konkurrerer mot giganter som Google og Facebook, som har langt flere brukere og mye mer informasjon om brukerne sine, noe som brukes til å skreddersy og målrette både innhold og annonser. Facebook har også kopiert mange av funksjonene fra Snapchat, ikke minst etter at et oppkjøpsforsøk fra nettopp Facebook ble avvist i 2013.