Samsung-topp pågrepet i korrupsjonssak

Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, på vei inn til høring i Seoul i januar. Torsdag sa retten seg enig i at han skal varetektsfengsles. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix
Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, på vei inn til høring i Seoul i januar. Torsdag sa retten seg enig i at han skal varetektsfengsles. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsungs Lee Jae-yong er varetektsfengslet i Sør-Korea, mistenkt for sin rolle i en omfattende korrupsjonsskandale med forbindelser til landets president. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Domstolen i Seoul vedtok at Lee kan sitte fengslet i opp til 20 dager etter en høring torsdag. Aktoratet forsøkte også i januar å få Samsungs assisterende styreleder pågrepet, men domstolen ga ikke aktoratet medhold. De siste ukene har det imidlertid fremkommet nye beviser som styrket aktoratets sak.

– Det er bekreftet at det er nødvendig å pågripe Lee Jae-yong i lys av en ny siktelse og nye beviser, sier en rettstalsmann i en uttalelse.

Lee er mistenkt for å ha betalt nærmere 40 millioner dollar, over 330 millioner kroner, i bestikkelser til president Park Geun-hyes nær venninne Choi Son-sil. Som assisterende styreleder og sønn av styreleder Lee Kun-hee styrer Lee junior i praksis selskapet på grunn av farens skrantende helse.