Ny god måling for Sp

Sp-nestleder Ola Borten Moe er fornøyd med en ny måling som peker i retning av regjeringsskifte til høsten. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sp-nestleder Ola Borten Moe er fornøyd med en ny måling som peker i retning av regjeringsskifte til høsten. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet går fram og havner over 9 prosent også på Opinions partibarometer for Avisenes Nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Februarmålingen gir Sp en oppslutning på 9,6 prosent, en oppgang på 1,3 prosentpoeng, melder Klassekampen. Det er det beste resultatet for partiet på denne målingen siden den startet i 2007.

– Dette bekrefter bare den trenden vi har sett en stund. Vi befinner oss på et bra nivå og beveger oss i riktig retning, sier Sp-nestleder Ola Borten Moe om målingen.

Sps tidligere regjeringspartner Ap går tilbake et halvt prosentpoeng til 33,5. SV går fram 0,4 og treffer sperregrensen på 4 prosent.

Les også: Sp vil bli større enn Frp innen 2019

Oppturen fortsetter for Sp på ny måling

Beste Sp-måling på 20 år

Frp og KrF faller

Begge dagens regjeringspartier går tilbake: Høyre kryper marginalt ned 0,1 til 23,2 prosent mens Frp faller 2,1 til 14,2. Også støttepartiet KrF faller og er ned 1,2 prosentpoeng til 4,4 prosent. Venstre øker derimot med 0,3 prosentpoeng og er likhet med SV opp på 4 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG går ned 0,1 til 2,6, mens Rødt går fram 1,3 til 3,3 prosent.

Målingen ville gitt den gamle rødgrønne konstellasjonen 85 mandater i Stortinget og dermed flertall med knappest mulig margin. Sammen KrF ville Ap og Sp fått 86 mandater.

– Det ligger an til et regjeringsskifte, og det er vi svært godt fornøyd med, sier Borten Moe.

Det er ikke oppgitt noen feilmargin for målingen, som er basert på partipreferansene til 73 prosent av de spurte i 918 telefonintervjuer.