Forslag om antibiotikamerking av kjøtt

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overlege Martin Steinbakk i Folkehelseinstituttet mener kjøtt bør merkes med hvor mye antibiotika som er brukt i produksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Nationen sier overlegen at en merking kan bidra til at forbrukerne ser sammenhengen mellom billig mat og bruk av antibiotika i landbruket. Norge er ett av landene i verden som bruker minst antibiotika.

– Det er veldig mye fokus på pris, men lite på hvor mye produksjonen lener seg på høyt forbruk av antibiotika for å hindre dyresykdommer, sier Steinbakk.

Høyt antibiotikaforbruk fører til utvikling av livstruende bakterier. Mange land vi importerer mat fra har flere titalls ganger høyere forbruk av antibiotika enn Skandinavia.

– Vi må tenke oss om når vi sier at vi ønsker å kjøpe billig mat fra et annet land, sier Steinbakk.