Kong Salomos sagnomsuste miner kan være funnet i Israel

Den mest kjente formasjonen i Timnadalen er Salomosøylene. Foto: Tiia Monto/Wikimedia
Den mest kjente formasjonen i Timnadalen er Salomosøylene. Foto: Tiia Monto/Wikimedia
Artikkelen fortsetter under annonsen

De skal ha vært ufattelig rik på gull og edle stener. I skrivende stund melder arkeologer at de kan ha funnet det som skal ha vært kilden til den bibelske kongens enorme rikdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Timnadalen sør i Israel, 30 kilometer nord for Akababukta og byen Eilat, er rikt på kobbermalm som har vært hentet ut fra gruver i området siden år 4000 før Kristus.

Området har i lengre tid vært gjenstand for intensiv arkeologisk aktivitet, og nå har de funnet flere bevis på at kobbergruvene er de samme som skal ha vært i drift under Kong Salomos tid.

Gruvene, som er omtalt i Bibelen, skal ha gitt så mye rikdom at de finansierte byggingen av storslåtte templer og palasser i Jerusalem.

– Kobber var et sjelden produkt og svært utfordrende å produsere. Ettersom kobber var den mest ettertraktede varen, slik olje er det i dag, ble det gjenstand for militære konflikter, forteller professor Erez Ben-Yosef ved Tel Aviv University til Lonely Planet.

Les også: Indias ukjente turistperle - hvor kvinnene styrer

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Nylig fant arkeologene et velbevart militær befestning som de regner med er rundt 3.000 år gammel. Befestningen hadde ifølge Ben-Yosef én eneste oppgave; å bevokte kobbergruvene.

– Oppdagelsen av festningsverket indikerer en periode med alvorlig ustabilitet og militære trusler i regionen, mener han.

I 2002 ble 42 kvadratkilometer av Timnadalen erklært naturreservat, og all gruvedrift i området opphørte. Timnadalen park er i dag åpen for besøkende, og det finnes rundt 20 ulike stier og veier i parken som blant annet kan by på geologiske formasjoner som Salomosøylene, Soppen og naturlige bueganger.

Se bildeserie:

Salomosøylene er naturlige strukturer som er skapt etter flere århundrers erosjon. Foto: Little Savage/Wikimedia

Les også:

De 10 beste strendene i Hellas

Reisemålene der du garantert får se dyr

På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land