Trumps pressetalsmann sier han vil snakke sant

Sean Spicer forsvarte tidligere uttalser under den første offisielle pressekonferansen i Det hvite hus etter at Donald Trump ble innsatt som president.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil aldri være vår intensjon å lyve, sier Sean Spicer, pressetalsmann for USAs president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis vi gjør en feil, vil vi gjøre vårt beste for å korrigere, sa Spicer da han holdt pressebrifing i Det hvite hus mandag.

Han medgikk at også hans stab kan gjøre feil eller gi «ufullstendige» opplysninger i et ønske å om å komme raskt ut med informasjon. Spicer nevnte tallene han hadde oppgitt om antall t-banepassasjerer på fredag, som skulle underbygge den feilaktige påstanden om et større oppmøte til Trumps edsavleggelse enn til forgjengeren Barack Obamas.

Etterlyste unnskyldning

Han holdt imidlertid fast på påstanden om at Trumps edsavleggelse var den mest sette edsavleggelsen for en amerikansk president noensinne, og underbygget dette med at millioner kunne se seremonien på internett.

– Jeg har ikke sett noen tall som bestrider dette.

Pressetalsmannen understreket at han ønsket et åpent og godt forhold til mediene, men påpekte samtidig at også mediene kan gjøre feil. Han etterlyste en unnskyldning til presidenten for at en journalist feilaktig hadde meldt at Trump hadde fjernet en byste at Martin Luther King fra Det ovale kontor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump trekker USA fra frihandelsavtalen TPP

Skype-ordning

Spicer opplyste for øvrig at den nye administrasjonen vil få på plass en ordning for at fire journalister i andre deler av landet enn hovedstaden kan stille spørsmål under Det hvite hus' pressebrifinger via Skype.

Etter å ha avvist å ta imot spørsmål fra salen under sin første opptreden i presserommet lørdag, åpnet Spicer mandag med å si at han aktet å svare på spørsmål så lenge journalistene orker.

Les også:

Conway: Trump vil ikke offentliggjøre sine selvangivelser

«Alternative fakta» om oppmøtet da Trump ble tatt i ed

– Trump er ikke en politiker man ønsker å ryke uklar med