Sør-Koreas kulturminister går av etter pågripelse

Sør-Koreas kulturminister Choo Yoon-sun ble lørdag pågrepet for å ha svartelistet kunstnere og kulturpersonligheter. Foto: Choi Jae-koo / AP / NTB scanpix
Sør-Koreas kulturminister Choo Yoon-sun ble lørdag pågrepet for å ha svartelistet kunstnere og kulturpersonligheter. Foto: Choi Jae-koo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seoul (NTB-AP-AFP): Kulturministeren i Sør-Korea går av etter at hun og presidentens tidligere stabssjef ble pågrepet lørdag for å ha svartelistet kunstnere og kulturpersonligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturminister Cho Yoon-sun og tidligere stabssjef Kim Ki-choon skal ha satt opp en svarteliste over flere tusen artister og kulturpersonligheter for å hindre dem i å motta penger fra staten. Listen består av nesten 10.000 personer som har kritisert landets president.

Cho melder at hun går av som kulturminister etter at hun og Kim ble pågrepet for blant annet maktmisbruk lørdag. Tre andre høytstående personer har allerede blitt arrestert på bakgrunn av de samme beskyldningene.

Svartelisten kom fram i lyset etter at nasjonalforsamlingen i desember avgjorde at president Park Geun-hye skal stilles for riksrett.

Park er innblandet i en korrupsjonsskandale sammen med sin nære venninne Choi Son-sil. Choi skal ha beriket seg på en stiftelse hun kontrollerte, og hun skal ha utnyttet vennskapet med presidenten til å presse store bedrifter for penger. Ett av målene for utpressingen var elektronikkgiganten Samsung. Park skal ha bistått Choi med utpressingen og ha bedt medarbeidere lekke hemmeligstemplede dokumenter til venninnen. (©NTB)