Samsung-arving avhørt i 22 timer

Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, er mistenkt for korrupsjon. Han ønsket ikke å si noe til pressen da han vær ferdig med et 22 timer langt avhør. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Lee Jae-yong, assisterende styreleder i Samsung, er mistenkt for korrupsjon. Han ønsket ikke å si noe til pressen da han vær ferdig med et 22 timer langt avhør. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung-toppen Lee Jae-Yong så utslitt ut da han kom ut fra maratonavhøret som mistenkt i korrupsjonsskandalen i Sør-Korea. Påtalemyndigheten vil snart ta stilling til om han skal siktes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lee er assisterende styreleder i Samsung og sønn av styreleder Lee Kun-hee. Samsung skal ha blitt presset til å overføre pengegaver til en stiftelse kontrollert av Choi Son-sil, en nær venninne av president Park Geun-hye. Lee junior i Samsung har status som mistenkt og ble tatt inn til avhør torsdag.

Påtalemyndighetens talsmann Lee Kyu-chul opplyser at Samsung-toppen ikke skal inn til nye avhør. Mistenkte Lee skal ha nektet for noen av anklagene mot ham, men også innrømmet noen. Påtalemyndigheten vil ikke si mer enn dette foreløpig.

Ifølge hans forsvarer fikk han noen pauser, i tillegg til lunsj og middag, i løpet av den 22 timer lange utspørringen. Det er ikke uvanlig med lange avhør i Sør-Korea, med samtykke fra mistenkte, som på denne måten unngår gjentatte innkallinger til avhør.