Bilordningen til Oslos byrådsleder videreføres

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal fortsatt bli kjørt rundt i en Audi A8. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal fortsatt bli kjørt rundt i en Audi A8. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo har fått kritikk for bruken av en Audi A8 i jobben. Ulike alternativer er vurdert, men konklusjonen er at den nåværende løsningen er best.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG er det bestemt at den såkalte «raymobilen» bør videreføres inn i det nye året og at den skal fortsette å kjøre på piggdekk. Bakgrunnen er hensynet til sikkerheten. Et sikkerhetsfirma har vurdert nullutslippsbiler, samt hybridsegmentet, uten at de har funnet biler som svarer til sikkerhetskravene, forteller rådhusforvalter Marit Jansen.

Kritikken mot bilen har gått på at den er en av markedets mest forurensende biler og at den bruker piggdekk. Johansen sier han kan forstå at det provoserer noen at han kjører i den forurensende bilen, samtidig som han oppfordrer til å begrense bilbruken i Oslo sentrum.

– Samtidig må jeg ta til etterretning de risikovurderingene og sikkerhetsanbefalingene som kommer fra vår faginstans og Oslo politidistrikt, sier han.

En av bilordningens fremste kritikere, Frps gruppeleder Carl I. Hagen, er skeptisk til begrunnelsen.

– Jeg vet ikke om det er fordi panseret på bilene står imot maskingevær eller hva det er som gjør at de kjører disse bilene.