United på vei mot ligacupfinale

Manchester Uniteds Juan Mata scoret mot Hull. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med Zlatan Ibrahimovic ute, var det midtbanespillerne som sto for målene i Manchester Uniteds 2-0-seier mot Hull første semifinale i den engelske ligacupen.

Et allerede redusert Hull mistet Markus Henriksen og Josh Tymon med skader. Nordmannen har trolig brukket kragebeinet.

Ibrahimovic var syk og var ikke i troppen til tirsdagens kamp. Svensken, som er Uniteds toppscorer med 18 mål, har spilt omtrent alle Uniteds kamper siden overgangen fra Paris-Saint Germain.

Med toppscoreren ute var det andre som måtte score målene for United mot Hull.

Kaptein Wayne Rooney jaktet sitt 250. United-mål og ny klubbrekord, men ble tatt av på stillingen 0-0 etter 59 minutter til fordel for Anthony Martial.

Det var i stedet Juan Mata som kriget inn 1-0-målet etter 55 minutter. Antonio Valencia fant Henrikh Mkhitaryan, som headet videre til Mata på motsatt stolpe. Spanjolen sendte vertene sikkert i ledelsen.

Og da innbytter Marouane Fellaini headet inn 2-0 like før slutt ble det for tøft for Hull.

- Vi er ikke på Wembley ennå, men 2-0-målet var veldig viktig. Jeg ventet en vanskelig kamp, og det fikk vi, sa United-manager José Mourinho etter lagets niende strake seier.

Henriksen-skade

Både Adama Diomandé og Markus Henriksen spilte fra start på Old Trafford, men begge ble tatt av banen underveis i oppgjøret. Mens sistnevnte ble byttet ut kvarteret før slutt, måtte Henriksen geleides av banen etter bare 20 minutter etter en tøff duell med Paul Pogba.

På vei ut fikk han et trøstende klapp på hodet fra Mourinho.

Diomande prøvde seg med et brassespark etter en drøy time, men ballen gikk over. Mata og Fellainis mål ble de eneste tirsdag kveld.

- Jeg er ikke tilfreds med resultatet, men veldig fornøyd med spillernes innsats, sa Hulls nye manager Marco Silva, som hadde bare seks friske spillere å sette på benken tirsdag.

- Tross alle problemene jobbet gutta veldig hardt.

Returkampen spilles 26. januar. Vinneren møter enten Liverpool eller Southampton i ligacupfinalen 26. februar.

Det kunne fort blitt et enda bedre utgangspunkt for United tirsdag kveld. Hull-keeper Eldin Jakupovic måtte ut i full strekk allerede etter minuttet spilt da Mata bøyde ballen i lengste hjørne fra 16 meter.

Sjansesløsing

Mkhitaryan burde sendt United i ledelsen like før Henriksen måtte ut med skade, men armeneren bredsidet ballen utenfor fra elleve meter etter forarbeid av Mata.

Marcus Rashford fikk en enorm sjanse like før pause, men David Meyler fikk forstyrret unggutten nok til at han ikke fikk satt ballen i mål.

Rooney hadde sjansen til å ta klubbrekorden for antall scoringer like etter hvilen, men hans volleyforsøk gikk så vidt utenfor den lengste stolen.

Pogba hadde også et frispark som suste i tverrliggeren i annen omgang.

I stedet var det Mata og Fellaini som sikret seieren for United.