Real Madrid-seier med Ødegaard på benken

Martin Ødegaard satt på benken i Real Madrids cupkamp mot Sevilla onsdag, men slapp aldri til. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard måtte se hele kampen fra benken da Real Madrid slo Sevilla 3-0 i den spanske cupen onsdag.

James Rodríguez ble kampens forgrunnsfigur med to scoringer i første omgang, på hver sin side av Raphael Varanes heading etter corner. Real Madrid har langt på vei avgjort kampen om kvartfinaleplass før returkampen i Sevilla neste uke.

- Første omgang var fysisk og teknisk nesten perfekt, sa trener Zinédine Zidane etter at Real Madrid la på til 38 strake kamper uten tap. Det var lagets første kamp etter seieren i klubb-VM før jul.

- Vi har en stor tropp, og spillerne er glade når noen som har spilt mindre får en sjanse. Vi mangler fortsatt spillere med skade, men treneren kan være fornøyd når andre kommer inn og gjør jobben.

Zidane gjorde tre bytter i annen omgang, men ropte aldri fram Ødegaard. I stedet sendte han innpå Isco (for Marco Asensio), Danilo (for tomålsscorer James) og Mariano (for Álvaro Morata).

Sterke reserver

Den unge nordmannen var tirsdag en av 19 spillere som ble tatt ut i troppen til hjemmekampen. Onsdag offentliggjorde klubben laget på Twitter , med Ødegaard som en av sju reserver.

På benken hadde han selskap av tre meritterte spillere som heller aldri slapp til: Karim Benzema, Fábio Coentrão og keeper Keylor Navas.

For annen hjemmekamp på rad stilte Real Madrid uten noen av de tre førstevalgene på topp. Benzema satt på benken, Cristiano Ronaldo fikk hvile, og Gareth Bale er fortsatt skadd.

Ødegaard spilte returkampen i forrige cuprunde, da på et svært reservepreget Real Madrid.

James-dobbel

Onsdag manglet spisstrioen, men ellers stilte hjemmelaget med mange av sine stjerner. James Rodríguez fikk en etterlengtet sjanse og ga hjemmelaget ledelsen i det 11. minutt etter forarbeid av Casemiro.

Varane nikket inn 2-0 etter en snau halvtime. Toni Kroos (som fylte 27 år onsdag) sto for innlegget etter et hjørnespark. Rett før pause ble Luka Modric dyttet over ende i feltet, og James rullet straffesparket i mål.

- Vi ble overkjørt i første omgang, og det har ikke skjedd oss på lenge, sa Sevilla-trener Jorge Sampaoli.

Flere mål ble det ikke, og Real Madrid har et utmerket utgangspunkt for returkampen i Sevilla torsdag 12. januar.

I andre kamper onsdag vant Real Sociedad 3-1 over Villarreal, mens det endte målløst mellom Alcorcón og Córdoba.