Torry Pedersen gir seg som sjef i VG

Torry Pedersen fotografert da han tok over etter Bernt Olufsen som VG-redaktør i 2011.
Torry Pedersen fotografert da han tok over etter Bernt Olufsen som VG-redaktør i 2011. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tradisjonen tro skjer tronskiftene i VG uten dramatikk og redaktørjakt. Fra mandag overtar nyhetsredaktør Gard Steiro (40) som toppsjef etter Torry Pedersen (59).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I VG har vi tradisjon for at redaktørskiftene skjer internt. Det skjedde første gang da Bernt Olufsen ble redaktør i 1994. Det skjedde også da jeg overtok for ham i 2011. Det skjer også nå når Gard overtar for meg, sier Torry Pedersen til NTB.

Onsdag ble skiftet av sjefredaktør og administrerende direktør annonsert på et allmøte i VG. Gard Steiro har bare vært nyhetsredaktør i VG siden høsten 2015. Han kom fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Gard er journalistisk meget kompetent. Han har bidratt til å løfte oss journalistisk i de snart halvannet årene han har vært her. Gard er så ung at han har vokst opp med det digitale. Det er vesentlig når vi går framover. Han har stått i stormen som toppleder i Bergen og har forstått at omstilling og nyutvikling er viktig i mediebransjen. Han er veldig godt kvalifisert for oppgaven, sier Torry Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rett kandidat

– I Gard får VG en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder. Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus, sier konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch i en pressemelding

– Journalistikken avgjør

Gard Steiro sier han er ydmyk over sitt nye ansvar og understreker at det er store sko som skal fylles etter Torry Pedersen.

– VG går etter forholdene veldig godt. Strategien framover har jeg vært med på å utforme sammen med Torry Pedersen, så jeg har ikke ambisjoner om å endre kursen over natten, sier Gard Steiro til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VGs evne til å bevare posisjonen blant leserne er ifølge den nye sjefredaktøren helt avhengig av å styrke journalistikken.

– Vi er avhengig av god økonomi for å lage god journalistikk. Det blir helt avgjørende for VG at vi klarer å styrke journalistikken, at vi klarer å sette dagsorden og levere relevant innhold, sier Steiro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hans forrige sjef blir nå styreleder i VG Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Torry Pedersen skal nå lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge.

– Å være toppsjef i VG har tatt all min tid og tankeraft og jeg er sjefredaktør fram til søndag kveld. Overordnet vil det handle om at vi klarer å utnytte de publisistiske ressursene vi har i Schibsted på en mest mulig effektiv måte. Men jeg har ikke satt meg mer inn i oppgavene enn det, sier Pedersen som har vært redaksjonell leder i VG siden 1988.

Torry Pedersen:

* Norsk journalist og redaktør.

* Administrerende direktør i VG siden 2008, ansvarlig redaktør samme sted siden mars 2011.

* Har innehatt ulike lederstillinger i VG siden 1988

* Startet sin journalistiske karriere i Fredriksstad Blad og har også vært ansatt som journalist i Dagbladet.

* Utdannet diplomøkonom fra BI.

* Født 28. september 1957

(Kilde: Store norske leksikon)