Tårene flommet for Harsem

DEBUTANT: Katrine Rosted Harsem var svært lykkelig etter sin første Tour de Ski-opptreden.
DEBUTANT: Katrine Rosted Harsem var svært lykkelig etter sin første Tour de Ski-opptreden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kathrine Harsem gråt sine tapre tårer mellom semifinalen og finalen under lørdagens åpningsetappe i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter år med motgang tok hun seg endelig til sin første finaleplass i en verdenscupsprint. Der endte hun til slutt på 4.-plass.

Harsem ble vraket fra landslaget før denne sesongen, og i et intervju med Dagbladet lørdag fortalte hun at hun følte seg oversett og lite verdsatt på landslaget sist sesong.

-Jeg er veldig lettet. Det er stort endelig å komme til en finale. Det har jeg ventet lenge på. Det var skikkelig gøy. Det er gøy å lykkes og se at det går an å snu ting. Jeg vet at jeg var en god skiløper i fjor også, men det er mye som må klaffe psykisk også. Nå skal jeg prøve å legge ting bak meg og fokusere på det som er nå. Det er alltid gøy å bryte barrierer, sa Harsem etter 4.-plassen i Val Müstair.

Finaleplass sikret hun med en knallsterk heatseier i semifinalen, foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det kom mange tårer etter at finaleplassen var sikret?

- Jeg er en følelsesladet person, og det er lite som skal til før det bikker over litt. Det var bare å tørke tårene. Det var ikke slik at finalen ble preget av følelsene etter semifinalen. Jeg skal være fornøyd med 4.-plassen. Dette er det beste jeg har gjort noen gang.

- Er du blitt en bedre løper i Team Trøndelag?

- Jeg har funnet ut at jeg trenger å ha det bra med meg selv, og det har jeg hatt denne sesongen. Da klarer jeg å prestere bedre også. Jeg setter pris på at skiforbundet har gitt meg tillit til å være med her, og da er det godt å lykkes også, sa løperen som representerer klubben Varden i Meråker.