Johaug-høring starter 25. januar

Therese Johaug fotografert da hun snakket med pressen på Holmenkollen Park Hotel i oktober. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Therese Johaug fotografert da hun snakket med pressen på Holmenkollen Park Hotel i oktober. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De muntlige forhandlingene skal foregå på Ullevaal stadion, melder Dagbladet. Johaug og Antidoping Norge er parter i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalenemnda i Antidoping Norge innstilte nylig på 14 måneders utestengelse for Johaug etter at langrennsstjernen testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Det er dette som er utgangspunktet for forhandlingene som nå venter.

Johaug har frist på seg til 9. januar med å komme med et tilsvar. Deretter venter det muntlige forhandlinger i slutten av samme måned.

I forhandlingene vil begge parter belyse sitt ståsted i saken.

Les også: Bekymret for Johaug: – Er med på å ødelegge et menneske

Kan rekke OL

Skulle Therese Johaug bli utestengt i de 14 månedene påtalenemnda har lagt ned påstand om, vil hun kunne rekke OL i sørkoreanske Pyeongchang neste vinter.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund skal avsi den endelige dommen i saken.

Therese Johaug testet positivt på clostebol i september etter å ha benyttet salven Trofodermin mot en solbrent leppe. Langrennsstjernen har selv sagt at hun er fast bestemt på å vende tilbake til skisporet når en eventuell dom er sonet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sa 28-åringen i et intervju med NRK nylig.

Les også: Therese Johaug fast bestemt på OL-start i 2018

Mulig dom i februar

De muntlige forhandlingene i slutten av januar er offentlige så lenge ikke domsutvalget beslutter noe annet.

Det har tidligere vært antydet at Domsutvalget vil ha sin dom klar rundt én måned etter at forhandlingene er gjennomført.

Både Johaug, Verdens Antidopingbyrå (WADA), Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Antidoping Norge kan videre anke en eventuell straff. Anken rettes enten til NIFS appellutvalg eller direkte til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Ankefristen vil sannsynligvis våre to uker etter at Johaug er gjort kjent med dommen.