Piloter vil kjempe mot SAS-flytting

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): SAS-pilotene varsler kamp dersom SAS velger å flytte fly og mannskap til andre land der det er billigere å drive.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS-sjef Ricard Gustafson holder alle muligheter åpne når han skal prøve å gjøre det skandinaviske flyselskapet lønnsomt og konkurransedyktig. Det kan bety å følge etter konkurrenter som Norwegian og Ryanair og etablere baser i lavkostland.

– Vi ser på hva konkurrentene gjør og må tilpasse oss. Det er naivt å tro at vi aldri skal snu om på noen trafikkstrømmer, så noen ruter flys fra baser i utlandet og inn mot Skandinavia, sier Gustafson. Det faller ikke i god jord hos selskapets piloter, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi tror ikke veien å gå er å ape etter alt Norwegian gjør, sier Jens Lippestad, som leder Norske SAS-flygeres forening.

Etter det avisen forstår, er fagforeningene villig til å diskutere enkelte tilpasninger blant annet på feriedestinasjoner i Sør-Europa. Men det er uaktuelt å gå med på at store deler av virksomheten forsvinner utenlands.

– Dette vil bli en del av vårens kollektivforhandlinger. Å tvinge dette gjennom uten enighet med foreningene vil ikke lykkes, sier Lippestad. (©NTB)