Kristoffersen fyrer løs mot skiforbundet

Henrik Kristoffersen og stridens kjerne i konflikten mellom han og Norges Skiforbund, nemlig sponsorplassen på hjelmen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen og stridens kjerne i konflikten mellom han og Norges Skiforbund, nemlig sponsorplassen på hjelmen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen tar et kraftig oppgjør med Norges Skiforbund. Alpinstjernen føler ledelsen bare er opptatt av makt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen la ingenting imellom etter tredjeplassen i lørdagens storslalåm i franske Val d'Isère. Foran presse fra hele verden beskrev Kristoffersen på stødig engelsk hva han mener om saken som er til behandling i Oslo tingrett. 22-åringen vil ha muligheten til å fronte leskedrikkprodusenten Red Bull på hjelmen. Skiforbundet sier nei på grunn av sin sponsoravtale med Telenor.

Bakgrunn: Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund

– Hele situasjonen er i mine øyne idiotisk. Hvis jeg kunne fått en sponsor på hjelmen, noe jeg har muligheten til, men ikke får lov til, ville jeg måttet betale 150.000 euro (rundt 1,4 millioner kroner) til forbundet, og hvis jeg tjener mer vil det bli 40 prosent av hva jeg tjener. Selv med dette vil ikke Telenor ta ut noe ut av sin avtale. De vil ta inn mer. Tingen med den nye avtalen, som alpindelen av forbundet gjorde med Telenor, vil gjøre at de ville tjent nesten 50 prosent mer, sa Kristoffersen foran presse som blant annet NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men det er de politikere på toppen av styret i forbundet som sier nei. Jeg føler at de bare er interessert i makt og langrenn, la han til.

Norges Skiforbund vil ikke kommentere utspillet til Kristoffersen.

– Vi har ingen kommentar til det Henrik skal ha uttalt, uavhengig av hva som ble sagt eller ikke, skriver kommunikasjonssjef i skiforbundet, Espen Graff, i en SMS til NTB.

Les også: Frykter effekten av Kristoffersen-dom