Venstre mer enn halvert på ny måling

Med en oppslutning på 2,7 prosent ville partileder Trine Skei Grande blitt eneste Venstre-representant på tinget dersom målingen var valgresultat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Med en oppslutning på 2,7 prosent ville partileder Trine Skei Grande blitt eneste Venstre-representant på tinget dersom målingen var valgresultat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre faller 3,3 prosentpoeng og får bare 2,7 prosent på desembermålingen Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen. Samtidig er Arbeiderpartiet større enn Frp og Høyre til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville partileder Trine Skei Grande blitt Venstres eneste representant på Stortinget.

– Dette er en dårlig måling for Venstre, men det er også en enkeltmåling. Med denne målingen ligger Venstre på rundt 4 prosent i snitt i desember. Vi ligger nok jevnt over på en plass mellom 4 prosent og 5 prosent på meningsmålingene, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til Nationen.

Oppslutningen om både Arbeiderpartiet og Senterpartiet er den høyeste noen gang på målingen, som er blitt gjennomført siden 2008, og de to partiene er bare ett mandat fra flertall på Stortinget. Ap går fram hele 4,1 prosentpoeng til 38,7 prosent og Senterpartiet går fram 1,2 prosentpoeng til 7,3 prosent. Målingen gir dermed 71 representanter til Ap og 13 til Senterpartiet.

Les også: Solberg: Har lyttet til KrF og Venstre

Ap-nestleder Hadia Tajik sier hun er fornøyd med tallene, og opplyser at partiet har et snitt på rundt 36 prosent i meningsmålingene i desember.

– Dette er en veldig inspirerende måling, sier Tajik til Klassekampen.

Les også: Venstre: Budsjettavtale med betydelige klimakutt