Egypt: Magedans og romantisk cruise på Nilen

Nilen og området til hotellet Old Cataract i Aswan. Foto: Gudmund Lindbaek
Nilen og området til hotellet Old Cataract i Aswan. Foto: Gudmund Lindbaek
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egypt – et land av faraoer, myter og enorme underverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur: Egypt

Landing: Fly til Aswan internasjonale flyplass. Egypt Air er landets flyselskap. Et typisk cruise starter i Aswan og besøker severdigheter på seilingen nordover til Luxor. Inkluderer stopp på templet Kom Ombo, besøke Edfu og Esna før du ender opp i templet Karnak, Luxor templet og Valley of Kings i Luxor.

Bo bra: Old Cataract Hotel i Aswan er et 5-stjerners alternativ til vel 200 US-dollar natten med frokost.

Spis godt: Ombord i M/S Darakum serveres tre måltider daglig, fra utmerket frokost samt internasjonale og egyptiske spesialiteter til lunsj og middag, ofte buffeter med fersk fisk, kylling og oksekjøtt. Egyptisk mat er velsmakende og sunn og er påvirket av land rundt Middelhavet.

Natteliv: Dress opp til kapteinens velkomstparty og se frem til magedans og annet show på dekk fire.

Mini-Guide: Språket er arabisk, men engelsk er mye brukt og blir forstått. Egypt er et muslimsk land og forvent mye oppmerksomhet fra lokalbefolkningen. Alkohol serveres i hoteller, barer og puber - og på skip på Nilen. Husk behagelige sko på utflukter og ta med rikelig med drikkevann. På noen historiske steder er fotografering forbudt. Tipping er en livsstil i Egypt. Til slutt, sørg for at du holder deg fastsatte tider på utflukter og ved skipets avgang.

NILEN, EGYPT (King Goya): For veldig lenge siden var cruise på Nilen forbeholdt dronninger og faraoer. Nå kan ikke vanlige turister og kulturelt nysgjerrige reisende gå glipp av denne vannveien gjennom Egypt og landets bekreftelser på fascinerende mirakler og myter.

Reisen starter i byen Aswan. Fra min solseng i luksusomgivelser på øverste dekk av M/S Darakum, gikk ferden nordover. Nilen renner forbi kjente byer, historiske steder og passerer noen av verdens mest kjente ikoner før vi ankommer Luxor med sine templer, museer og graver. Denne tredagers turen var så avgjort en behagelig måte å oppleve den historiske Nildalen.

Aswan

Før et elvecruise, bør du tilbringe et par dager i Aswan som er mest kjent for den enorme Aswan-dammen. Utsikten over Nilen fra Old Cataract Hotel er ubetalelig, spesielt utsikten fra hotellets spa-avdeling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stadig flere tilbringer juleferien i utlandet

Historiske steder

Vi startet med å lære om den nubiske kulturen og nøt en spennende tur i en felucca som er en tradisjonell seilbåt. Vi besøkte også den enorme dammen ved Aswan, den er tredje største i sitt slag og sørger for at vannmengden i Nilen er stabil. I løpet av de neste tre dagene var vi innom templet Philaes ruvende ruiner der vi ble fortalt om mytologiske figurer før vi besøkte templene Kom Ombo og Edfu.

Mye av Kom Ombo fra gresk og romersk tid er blitt ødelagt av Nilen og jordskjelv, men tempelet ble restaurert for mer enn hundre år siden. Ikke gå glipp av det opprinnelige taket og besøk Crocodile Museum like ved.
Edfu-templet ble bygget mellom 237 og 57 f.Kr., og inskripsjoner på veggene gir viktig kunnskap om språk, myter og religion.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik vil reiselivet se ut i 2017

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Magedanser Assame underholdt på skipet. Foto: Gudmund Lindbaek

Matveien

Kjøkkensjef Nasser og hans kokker serverer internasjonale og egyptiske spesialiteter med ris og grønnsaker, med aromatiske urter. Noen er sterkt krydret. Frukten ombord smakte som om den kom rett fra trærne. Et typisk egyptisk måltid starter med suppe laget av grønnsaker og fortsetter med en buffet av fisk, sjømat, biff og kylling.

Shopping

Egypt er et shoppingparadis – fra gaver, urter og krydder til gull og sølv. Du kan bestemme deg for hvilke utflukter du vil gjøre mens du fremdeles er på skipet, og betaling kan gjøres i kontanter.

Under cruise-oppholdet vil guider introdusere deg for ikke bare pruting, men også mange lokale håndverksprodukter. En god regel er at du spør guiden din om hjelp. Barn under 12 år kan ofte bli tilbudt 50 prosent rabatt.

Les også: Studie: Reise gir høyere lykkefølelse enn bryllupsdagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhet i Egypt

Etter tre dager ombord i M/S Darakum ankom vi Luxor med ferske opplevelser fra gamle templer, vi hadde hørt historier om guder, sett monumenter og møtt vennlige mennesker som hilste oss fra den palmedekte elvebredden.

Egypt har opplevd mange tilbakeslag siden opprøret i 2011, men alle utlendingene ombord følte seg trygge.
– Jeg følte meg trygg fra første dag. Mitt råd til turister fra hele verden, er å returnere til dette landet. Det er mer sannsynlig å bli slått ned på gatene i London, mener Brian King fra småbyen Frimley i Surrey, England, etter en ukes ferie i Egypt med sin partner.

Romantisk

Det oppleves så avgjort et snev av romantikk under stjernene mens skipet driver langs Nilens sanddyner. Alle med et lite snev av eventyrlyst bør oppleve Egypt, og et elvecruise på Nilen er en meget behagelig måte å besøke templer, føle seg dedikert til mytologiske figurer og oppleve Egypts enorme kulturarv.

Følg ABC Nyheter Reise på Facebook.

Feluccas er navnet på disse tradisjonelle seilbåtene. Foto: Gudmund Lindbaek

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på King Goya.no