Drapssiktet på Notodden erkjenner drap

22-åringen som er siktet for drapet på Maxbo-varehuset på Notodden lørdag, samtykker til varetektsfengsling. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
22-åringen som er siktet for drapet på Maxbo-varehuset på Notodden lørdag, samtykker til varetektsfengsling. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen som er siktet for drapet på en 42 år gammel snekker på Maxbo-varehuset på Notodden, erkjenner de faktiske forhold og samtykker til varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han erkjenner å faktisk ha drept vedkommende. Straffskyld har imidlertid ikke vært tema under avhøret som er gjennomført, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Ljosåk bekrefter overfor VG at siktede har forklart at drapet «ikke var helt tilfeldig», og at han hadde både en øks og en kniv.

22-åringen er ansatt ved byggevareforretningen og ble kjørt til Grenland politistasjon til Skien og avhørt lørdag kveld. Avhøret startet i 23-tiden og var først ferdig klokken 1.30 natt til søndag.

Les også: VG: Drept 42-åring stanset mann med kniv i 2006

Mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding, bekrefter at 22-åringen erkjenner de faktiske forhold, og sier siktede er preget og at han forstår alvoret i situasjonen. Utover det kan han ikke si noe om innholdet i avhøret.

– Dette var et såkalt førsteavhør hvor han fikk han fortelle sin historie. Det var ikke et konfronterende avhør, og spørsmålet om straffskyld var derfor ikke tema, noe som også er vanlig i slike avhør, sier Veiding til NTB.