Ap-ordførerne mener Støre ikke bør ta over

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av fire Ap-ordfører mener partileder Jonas Gahr Støre bør si nei til å overta regjeringsmakten dersom Høyre-Frp-regjeringen går av på grunn av budsjettkrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I denne saken mener jeg regjeringen selv har rotet det til ved å stille et ultimatum til samarbeidspartiene. De må rydde opp selv i denne svært amatørmessige håndteringen av saken, sier Haugesund-ordfører og Rogaland-fylkesleder Arne-Christian Moen til Nationen.

Bare 21 Ap-ordførere svarer ja på Nationens spørsmål om partiet bør gripe regjeringsmakten, eller vise til det borgerlige flertallet dersom Solberg-regjeringen går av nå. 61 mener svaret bør bli nei, mens fire ikke vet, eller er usikre.

Også blant fylkeslederne i Ap er rådet det samme. Av de 14 som har svart, er det ingen som uten forbehold tar til orde for at partiet bør gripe makten.

Oslo-leder Frode Jacobsen mener et eventuelt regjeringsskifte bør skje etter valget og at regjeringspartiene har ansvaret for å sikre landet et budsjett, men legger til:

– Dersom det blir full borgerlig kollaps, må Ap som landets største parti alltid være rede til å ta det ansvaret som situasjonen pålegger oss, sier han.

Les også:

Ingen klare alternativer hvis Solberg går av

Tilliten til Solberg stuper

Venstre-ledere holder på borgerlig samarbeid