Polens statsminister vil ha brexit-kompromiss

Storbritannias statsminister Theresa May (til høyre) og Polens statsminister Beata Szydlo i London mandag. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May (til høyre) og Polens statsminister Beata Szydlo i London mandag. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polens statsminister Beata Szydlo ønsker et kompromiss om brexit. Hun sier europeere i Storbritannia og briter i EU-landene ikke må føle seg som gisler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Szydlo er på besøk i London. Etter at et flertall gikk inn for å melde Storbritannia ut av EU i folkeavstemningen i juni, har det vært en rekke angrep mot utlendinger i landet. Det har ført til frykt blant mange av de 800.000 polakkene som bor i Storbritannia.

Den polske statsministeren sier landet vil være en «konstruktiv partner» når de britiske skilsmisseforhandlingene begynner til neste år. Hun føyer imidlertid til at Storbritannia må ha en klar visjon om hva landet vil.

– Vi trenger et godt kompromiss som gir våre land de beste mulighetene for samarbeid om økonomi og sikkerhet, skrev Szydlo i en kronikk i The Daily Telegraph i forkant av besøket.

Storbritannias statsminister Theresa May slo an en velvillig tone etter møtet med sitt polske motstykke.

– Jeg har gjentatt min plan om å garantere rettighetene til polakker og andre europeere i som bor i Storbritannia, så lenge rettighetene til briter som bor i EU-land, garanteres, sa hun.

Les også: – Briter kan betale for personlig EU-medlemskap

Ønsker «Brexit-oppskriften» for Norge

Lekket dokument avslører mangel på brexit-strategi

Labour truer med å bremse brexit