Redd Barna ber EU flytte migranter fra overfylte leirer

Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix
Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lesvos (NTB): Redd Barna frykter flere kan omkomme i overfylte flyktningleirer etter at to personer døde i en brann på den greske øya Lesvos. Dødsfallene er en skam for EU og greske myndigheter, mener organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– EU og Hellas må umiddelbart gjøre noe for å håndtere de overfylte flyktningleirene på øyene, ved å flytte mennesker til trygge og åpne fasiliteter på fastlandet, sier Andreas Ring i Redd Barna i en pressemelding.

– Det er uakseptabelt at når barn flykter fra døden hjemme, så dør de i Europa mens de venter på at papirarbeidet skal fullføres, fortsetter Ring, som er leder for Redd Barnas innsats i Hellas.

Redd Barna krever at europeiske ledere tar ansvar for hendelsen.

– Mangelen på politisk vilje og ineffektiviteten i EUs byråkrati må på lik linje fordømmes for de overfylte forholdene på øyene, sier Ring.

De omkomne var en seks år gammel gutt og en 66-årig kvinne. Seksåringens mor og et fire år gammelt barn ble lagt inn på sykehus med store brannskader. Brannen oppsto da gass eksploderte på et kjøkken i teltleiren Moria, som brukes for migranter som skal deporteres. (©NTB)