Kvinne sultet i hjel etter å ha flyttet hjem fra sykehjem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommune har fått en bot på 2 millioner kroner for å ha gitt mangelfullt helse- og omsorgstilbud til en kvinne som døde av avmagring i sitt eget hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har tatt ut siktelse mot kommunen for ikke å ha kartlagt kvinnens behov for omsorg og helsehjelp, samt ikke å sette i gang tiltak etter at det ble sendt inn bekymringsmeldinger, skriver VG.

Kvinnen ble ifølge siktelsen overført fra Madserud sykehjem til sitt eget hjem i Oslo i januar 2015. I den påfølgende perioden unnlot kommunen å gi kvinnen nødvendig og forsvarlig omsorg og helsehjelp, ifølge forelegget. Kvinnen ble funnet død av avmagring høsten 2015.

– Dette er en tragisk og vond sak for alle. Særlig for de pårørende. Vi tar ansvar for det som har skjedd. Likevel, jeg vil understreke at alle innbyggere i Bydel Ullern skal føle seg sikre på at de får forsvarlig helsehjelp når de har behov for det, sier bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten i Ullern.

Kommunen er villig til å vedta forelegget, som ble skrevet ut i august, men er i dialog med politiet om størrelsen på boten.