Tre av fire aksepterer valget av Trump

Til tross for demonstrasjoner fem dager på rad sier 74 prosent i en meningsmåling at de mener Donald Trump er rettmessig valgt. Foto: Bria Webb / Reuters / NTB scanpix
Til tross for demonstrasjoner fem dager på rad sier 74 prosent i en meningsmåling at de mener Donald Trump er rettmessig valgt. Foto: Bria Webb / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB): I en meningsmåling sier 74 prosent av amerikanerne at valget av Donald Trump som president er rettmessig. Det er imidlertid stor forskjell mellom Trumps tilhengere og motstandere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskjellen mellom hvordan de to leirene ser på valget understreker at landet er dypt splittet.

Hele 99 prosent av Trumps tilhengere svarer i målingen, som er utført for ABC at de mener Trump er rettmessig valgt. Blant andre grupper er støtten mindre: 58 prosent av Hillary Clinton-tilhengerne og 62 prosent av dem som ikke støttet noen av kandidatene, sier de aksepterer valget som rettmessig.

Resultatet av meningsmålingen stemmer godt med en tilsvarende måling før valget der 79 prosent av dem som hadde tenkt å stemme, sa at de ville akseptere valgresultatet. I den nye målingen er det imidlertid flere av Trump-tilhengerne som aksepterer resultat og av færre Clinton-tilhengerne. (©NTB)