Varsler har ikke tillit til politimester

Jeg har ingen tillit til den måten politimester Kaare Songstad har valgt å håndtere varselet, sier politimannen som har varslet om at narkobakmenn får gå fri i Bergen. 
Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
Jeg har ingen tillit til den måten politimester Kaare Songstad har valgt å håndtere varselet, sier politimannen som har varslet om at narkobakmenn får gå fri i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB): I et brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) skriver varsleren i Vest politidistrikt at han ikke har tillit til måten politimester Kaare Songstad har håndtert varselet på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pålegget om ikke å gripe inn mot alvorlig narkotikakriminalitet er blitt opprettholdt i de seks månedene som er gått siden Songstad fikk varslingsrapporten, sier varsleren til VG.

I brevet til Anundsen advarer han mot dramatiske konsekvenser

«Politiets manglende innsats mot de ulike omsetningsmiljøene for narkotika i Bergen har ført til at kampen om markedsandeler hardner til. Konfliktnivået øker og den sterkestes rett gjelder.»

«Jeg har ingen tillit til den måten politimesteren har valgt å håndtere varselet, noe jeg også har meddelt ham i mail», skriver politimannen videre

Først 6. september ba Riksadvokaten statsadvokatembetet i Hordaland granske forholdene som er omtales. (©NTB)