Norge-U21 gjorde det vanskelig for seg selv

Martin Ødegaard fortviler etter å ha misbrukt en stor sjanse for Norge mot Serbia fredag kveld. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge tapte 0-2 mot Serbia og har et vanskelig utgangspunkt før den siste playoffkampen til årets U21-EM.

To enkle baklengsmål ble avgjørende da Serbia tok med seg et forsprang på to mål før returkampen som spilles på Marienlyst tirsdag.

Den første kom allerede etter seks minutter. Serbia og Uros Djurdjevic utnyttet et sovende norsk forsvar og satte enkelt inn 1-0. Det andre kom i andre omgang da Kristoffer Haraldseid på klønete vis headet ballen i eget mål.

Norge har dermed et vanskelig utgangspunkt før den siste av to playoffkamper til årets U21-EM.

Ødegaard-miss

Norge fikk en marerittstart på Stadion Partizana. Den nykomponerte forsvarsrekka sov i timen og slapp Serbias toppscorer Djurdjevic gjennom etter en lang ball i bakrom av Sergej Milnikovic-Savic. 22-åringen gjorde ingen feil alene med Sondre Rossbach og sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare seks minutter.

Martin Ødegaard er ikke kjent som noen luftens baron, men fikk en god sjanse til å heade inn utligningen for Norge på det påfølgende angrepet. Headingen ble imidlertid for puslete.

Norge tok over initiativet i kampen etter Serbias sjokkåpning, men ble kontant stoppet av hjemmelaget som pådro seg mange frispark imot. Ødegaard og Haraldseid fra hver sin side slo mange gode dødballer, men serberne fikk ryddet unna.

Selvmål

Veton Berisha fikk sendt i vei en kanon fra 16 meter etter en Ødegaard-dødball like før pause, men keeper Vanja Milinkovic-Savic hadde kontroll.

Andre omgang fortsatte i samme spor, men med tjue minutter til full tid satte innbytter Andrija Zivkovic fart på høyre. Benfica-spilleren slo inn i feltet der en upresset Haraldseid headet ballen i eget mål.

– Blytungt er ordet akkurat nå, konstaterte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Norge kom seg etter sjokket og jaget et viktig bortemål på slutten av kampen, men Serbia red av stormen og sikret 2-0 før returoppgjøret.

Tolv nasjoner deltar i sluttspillet i Polen. I 2013 sikret Norge seg bronse i samme mesterskap i Israel. Skal de gjenta den bedriften har de en solid jobb å gjøre i Drammen til uka.