Søket etter tre antatt omkomne litauere fortsetter fredag

Oversiktsbilde som viser rasområdet ved Asakveien i Sørum. Tre personer er savnet og antas omkommet etter jordraset som gikk torsdag ettermiddag. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix
Oversiktsbilde som viser rasområdet ved Asakveien i Sørum. Tre personer er savnet og antas omkommet etter jordraset som gikk torsdag ettermiddag. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Søket etter tre antatt omkomne personer fortsetter fredag morgen etter at det ble innstilt torsdag kveld. Grunnforholdene vurderes som farlige etter det massive jordraset på Sørum på Romerike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det massive jord- og leireraset ble meldt klokka 15.45 torsdag.

Ved 19.40-tiden samme kveld opplyste politiet at aksjonen på stedet ble betegnet som søk etter antatt omkomne.

– I og med at det ikke er gjort noen form for funn så langt, så søkes det nå etter omkomne personer. Vi mener det ikke er mulig å finne liv, sa politiets innsatsleder Knut Hammer.

– De tre savnede er trolig litauiske statsborgere, og politiet jobber nå med å avklare deres identitet, opplyste Øst politidistrikt i en pressemelding torsdag kveld.

Klokken 20.15 fikk NTB opplyst at søket var i ferd med å avsluttes for kvelden, og at det tas opp igjen når det blir dagslys fredag morgen. En geolog vil da gjøre nye vurderinger. (©NTB)