Hver åttende nordmann har tro på Trump

Kun 13 prosent av nordmenn tror Donald Trump blir en god president, ifølge VGs meningsmåling. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Kun 13 prosent av nordmenn tror Donald Trump blir en god president, ifølge VGs meningsmåling. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 13 prosent av Norges befolkning tror at Donald Trump blir en god president, ifølge VGs meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En meningsmåling utført av InFact på vegne av VG onsdag, viser at kun én av åtte nordmenn tror på Trump. Like etter sjokkvalget svarte 56,7 prosent av de drøyt tusen spurte over 18 år at de ikke tror Donald Trump blir en god president.

På spørsmål om de er mer eller mindre urolige etter dette valget enn i 2012, svarer gjennomsnittsnordmannen 4,11 på en skala fra én til fem – hvor fem betyr mye mer urolig. Trump får også lite tillit på spørsmål om han kommer til å innfri løftene sine, kun 2,65 i snitt på skalaen – hvor fem betyr i svært stor grad.

Mange mener imidlertid at mediene har gitt et for negativt bilde av USAs nye president. 31,9 prosent svarer ja på dette, mot 47,3 som er uenige. Skepsisen rundt Trump er likevel høy, og 41,8 svarer at de mener sjansene for en tredje verdenskrig har økt nå som Trump ble president.

Til tross for at flere virker bekymret, svarer kun 2,77 av 5 på spørsmålet om valget vil påvirke dem i sin hverdag, at det vil påvirke dem i stor grad.

Les mer:

Norske aviser frykter Trump

Redaktør-leder ber mediene gå i seg selv

Demonstrasjon mot Trump i en rekke byer