Høyre snur om kontantstøtte

Torbjørn Røe Isaksen varsler endring i Høyres kontantstøttepolitikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Torbjørn Røe Isaksen varsler endring i Høyres kontantstøttepolitikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre går tilbake til sitt gamle standpunkt om å videreføre kontantstøtten som en nasjonal ordning. Linjeskiftet kommer samtidig som KrF skal bestemme seg for hvem de vil samarbeide med etter valget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil gå bort fra tidligere formuleringer om at kontantstøtten skal bli kommunal, sier Torbjørn Røe Isaksen, som leder arbeidet med Høyres stortingsprogram, til Vårt Land.

Partiet gikk i 2013 inn for at støtten skulle bli en lovpålagt kommunal ordning. I høstens programutkast var ordet lovpålagt fjernet, og dette førte til sterke reaksjoner fra KrF.

Nå sier imidlertid Isaksen av partiet går bort fra standpunktet om å gjøre støtten kommunal på grunn av nye, juridiske vurderinger.

– Tanken bak at kontantstøtte skulle være en kommunal, lovpålagt ordning var at det ville begrense trygdeeksporten. Nå viser det seg at det ikke vil være tilfelle. Da går vi tilbake til at vi vil videreføre kontantstøtten som en nasjonal ordning. Men det kan bli en diskusjon om innretning, lengde og beløp, sier Isaksen.

Neste programutkast kommer ikke før etter jul, og på spørsmål om hvorfor dette blir kjent nå sier Isaksen at det ikke er helt ubetydelig at KrF har en viktig diskusjon om veivalg.