250.000 tonn fisk funnet døde i kinesisk elv

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 250.000 tonn oppdrettsfisk døde natt til torsdag i ei elv i den kinesiske provinsen Hubei. Utslipp fra en griseoppdretter kan være årsak, ifølge lokale fiskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesteparten av fisken som ble funnet død, var oppdrettsfisk som lokale fiskere hadde inne i flytende bur i en fiskedam i elva, som ligger i fylket Jianli i Hubei-provinsen i det sentrale Kina.

– 100 prosent av fisken døde, sier fiskere til det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Oppdrettsanlegget deres besto av33 bur. Det totale tapet kan beløpet seg til 13 millioner kroner, opplyser eierne.

Årsaken til dem omfattende fiskedøden er ikke kjent, men fisken døde i løpet av natt til torsdag, og de lokale fiskerne legger skylden på forurenset vann som er sluppet ut fra en svineoppdretter lenger opp langs elva.

Forurenset elvevann er et omfattende problem i Kina. Våren 2013 ble det funnet rundt 10.000 døde grisekadavre i Huangpu-elva i Shanghai, og ytterligere 4.600 døde griser 100 kilometer lenger opp i elva.

Ifølge organisasjonen International Water Association (IWA) er om lag en tredel av Kinas innsjøer og elver uegnet for menneskelig bruk. Kina har nesten 20 prosent av verdens befolkning, men bare 7 prosent av verdens ferskvann.