Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund

Henrik Kristoffersen under en pressekonferanse i Sölden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen under en pressekonferanse i Sölden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpinisten Henrik Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund for å få en tilsvarende sponsoravtale som Aksel Lund Svindal har hatt i flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo tingrett bekrefter til NRK at de har mottatt en stevning.

– Det flere grunner til at vi gjør dette. Det var ikke bare bare å ta ut en stevning, men vi følte at vi ikke ble tatt helt alvorlig, sier Lars Kristoffersen, som er Henrik Kristoffersens far.

Stevningen kommer som følge av en lang konflikt med Norges Skiforbund. Grunnen til konflikten er at Kristoffersen ikke har fått lov til å signere en større sponsoravtale med energidrikkgiganten Red Bull.

Flere med spesialavtaler

Den innebærer at han skal kjøre med logoen deres på skihjelmen, noe han ble nektet fordi Skiforbundet har en avtale med Telenor – til tross for at Aksel Lund Svindal har kjørt med Red Bull-logo på hjelmen i flere år.

– Det er andre utøvere som har det, så det er litt urettferdig. Det burde vært likt for alle, sier Lars Kristoffersen.

– Du tenker på Svindal, spør NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke bare han. Det er andre som har spesialavtaler, da må det være mulig fra flere.

– Hva krever dere i stevningen?

– Akkurat jusen skal jeg ikke gå så mye inn på. Men det det går på, er at de skal være rettferdig, sier Kristoffersen.

– Vi forholder oss til at vi nå har mottatt søksmålet fra Kristoffersen og må bare slå fast at vi er grunnleggende uenige om hvem som eier markedsrettighetene, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal.

Styret i Norges Skiforbund vedtok i styremøte 1. november at Skiforbundet ikke lisensierer hodeplagg/hjelm til utøvere i alpint. Det betyr at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg/hjelm, skriver forbundet i en pressemelding onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke hentet inn tilsvar

Søksmålet skal ifølge faren ikke bare handle om pengene i avtalen.

– Hvis du skal drive alpint som profesjonell i Norge, har du ikke annet valg enn å være i skiforbundet, de kan helle mot en monopolistisk situasjon. At de gjør krav på 100 prosent av markedsrettighetene utover det som har med utstyr å gjøre, det burde kanskje ikke vært sånn, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen selv skal ifølge NRK føle seg svært urettferdig behandlet. 22-åringen var ikke i godt humør etter åttendeplassen i verdenscupåpningen i Sölden 23. oktober.

– Jeg kjørte ikke noe bra i denne andreomgangen. Følelsen var rett og slett at jeg ikke orket. Årsaken kan jeg kanskje fortelle dere om en stund, men ikke nå, sa Kristoffersen litt kryptisk til NTB da rennet var over, før han fortsatte:

– Det er personlige grunner til at jeg ikke vil si noe mer om dette nå, slik er det. Jeg må bare slå fast at jeg er for dårlig.

Ifølge NRK skal det ikke være hentet inn tilsvar for Skiforbundet. Det vil derfor trolig ta litt tid før saken vil bli berammet.

Bakgrunn:

Kristoffersen får ikke gjøre som Svindal

Kristoffersen skrev under landslagsavtale