Trond Olsen: – Vi har kniven på strupen

Hassan Sale Usman scoret ett av målene da Viking slo Bodø/Glimt 2-0 borte. Foto: Mats Torbergsen/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Bodø/Glimt styrte og skapte det aller meste i kampen mot Viking, men måtte likevel gå i garderoben med 0-2-tap. Nå er laget på kvalifiseringsplass, kun to poeng foran Stabæk på nedrykksplass.

Hassan Sale Usman og André Danielsen gjorde det Glimt-spillerne ikke klarte, nemlig å sette ballen i mål. Dermed er spenningen til å ta og føle på i Bodø før den avsluttende serierunden.

Vinner Stabæk over tabelljumbo Start, må Glimt ha poeng mot Rosenborg på Lerkendal for å kunne berge plassen.

– Vi omsatte ikke de sjansene vi fikk, og i tillegg slapp vi inn et drittmål like før pause. Vi startet greit og gjorde en god første omgang. I annen omgang skapte vi ikke like mye, men vi hadde sjanser vi bør sette, sa Glimts Trond Olsen til TV 2 like etter kampslutt og erkjente at serieavslutningen mot suverene Rosenborg blir tøff.

– Det er en tøff oppgave. Men vi må tro på at vi kan slå Rosenborg borte, og vi må ha tre poeng. Så nå må vi bare riste av oss det her og gjøre oss klar, for vi har kniven på strupen.

Bjørkan misfornøyd med dommeren

Glimt-trener Aasmund Bjørkan var langt ifra fornøyd med dommer Trond Ivar Døvle.

Etter 70 minutter ropte hele stadion på straffe da Kristoffer Normann Hansen fikk en tå på ballen og ble hindret av en Viking-spiller inne i feltet. Døvle lot imidlertid spillet gå.

– En soleklar straffe slik som jeg vurderer det. Det er helt utrolig surt. Jeg synes det er helt utrolig, for han (Døvle) sto én meter unna, sa en meget skuffet og misfornøyd Glimt-trener.

Styrte

Hjemmelaget styrte det aller meste av det som skjedde før pause og vasket fram det ene gode angrepet etter det andre.

Fitim Azemi prøvde seg fra svært, svært langt hold etter ti minutter da han så Iven Austbø sto langt ute, men Viking-keeperen fikk slått skuddforsøket til corner.

Etter 15 minutter opererte Austbø nok en gang som sweeper da han kom utenfor 16-meteren og headet et gjennomspill vekk fra mål. Headingen plukket Alexander Jakobsen opp og skjøt ballen i en bue over Austbø, men en Viking-forsvarer fikk hodet på ballen like foran streken.

Etter 39 minutter ble fullstendig stille på Aspmyra da nøling i Glimt-forsvaret ga Hassan Sale Usman muligheten. Han takket for tilliten og satte ballen i mål til 1-0.

Danielsen avgjorde

Hjemmelaget fortsatte å styre etter pause, men etter hvert som sjansene uteble og Austbø brukte lenger og lenger tid på utspill, begynte frustrasjonen å bre seg på stadion.

Etter 79 minutter falt avgjørelsen da Sascha Mockenhaupt felte Michael Haukås. Viking-kaptein André Danielsen var sikker fra straffemerket og satte inn 2-0.

Resultatet gjør at Glimt ligger på kvalifiseringsplass med 30 poeng før serieavslutningen borte mot Rosenborg. Laget er kun to poeng foran Stabæk på nedrykksplass. Viking ligger på åttendelass med 43 poeng.