Kraftig etterskjelv rammet Italia

Den statlige TV-stasjonen RAI fikk fanget øyeblikket en kirke fra 1500-tallet raste etter jordskjelvene i Italia.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke små etterskjelv rystet torsdag morgen en fjellregion i det sentrale Italia. Dagen før raste flere bygninger sammen i et større skjelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To små jordskjelv ble før daggry torsdag målt til en styrke på 4. Episenteret var nær Macerata i regionen Marche. Et tosifret antall små etterskjelv ble også registrert.

De nye rystelsene kom etter at et jordskjelv og et kraftig etterskjelv rammet det samme området onsdag kveld. Flere bygninger raste da sammen. Det er ikke meldt om omkomne som direkte følge av skjelvene, men en 73 år gammel mann døde av hjertesvikt. Det første skjelvet onsdag ble målt til 5,4. Etterskjelvet hadde en styrke på 6,1.

Myndighetene opplyser at det ikke kom meldinger om alvorlige skade, men en håndfull personer har blitt behandlet for lettere skader.

Tusenvis av mennesker forlot hjemmene sine da skjelvet rammet onsdag kveld, og mange tilbrakte natten i biler. Torsdag morgen skulle sivilforsvaret gjennomføre befaring i de rammede områdene. Presidenten i regionen Umbria, Catiuscia Marini, sier at myndighetene skal få på plass midlertidig husly til dem som trenger det.

Nesten 300 personer omkom i et kraftig skjelv som rystet Amatrice og flere andre byer i Umbria 24. august.