Roper varsku om «verdens tristeste isbjørn»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrevernorganisasjon trygler kinesisk kjøpesenter om å la «Pizza» få fred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrevernorganisasjonen Humane Society International har publisert nye bilder av isbjørnen «Pizza» i Kina. Isbjørnen er bedre kjent som «verdens tristeste isbjørn».

Bakgrunn: Isbjørn på kjøpesenter vekker harme

Mentale problemer

Isbjørnen holder til i Grandview Aquarium på et digert kjøpesenter i Guangzhou i Kina, der den kal være underholdning for de handlende. Kjøpesenteret har tidligere fått massiv kritikk for dyreholdet av isbjørnen,. Nå hevder Humane Society international at situasjonen har forverret seg.

Nye opptak de har gjort av isbjørnen viser tilsynelatende at «Pizza» er rastløs, ønsker ut av innhegningen og rister på hodet. De hevder dette viser tegn på frustrasjon og mentale problemer.

Les også: Skandale-dyrepark stenger dørene

Protester

Dyrevernorganisasjonen har sammen med 50 andre dyreverngrupper samlet inn over én million underskrifter for å stenge dyreholdet i kjøpesenteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Yorkshire Wildlife Park i Doncaster, England har tilbudt å stille med 10 mål i England der «Pizza» kan boltre seg, på den betingelsen at kjøpesenteret ikke erstatter ham med en annen bjørn. Ifølge dyrevernorganisasjonene har kjøpesenteret avvist forespørselen.

Les også:

Bilde av utmagret isbjørn på Svalbard går verden rundt

Isbjørn vil også leke sisten

Isbjørn satt fast i plastkasse - dyreparken reagerte ikke