Flere voldtektssaker etter Tinder-møter

Flere forteller om voldtekt etter bruk av dating-appen Tinder. Foto: Reuters/Mike Blake/Illustration
Flere forteller om voldtekt etter bruk av dating-appen Tinder. Foto: Reuters/Mike Blake/Illustration
Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital i Trondheim har hatt flere saker der kvinner forteller om voldtekt etter Tinder-dater. Flere andre steder i landet er det meldt om lignende saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I noen av sakene har det startet frivillig, men så har det utviklet seg til å bli brutalt. Disse sakene kan også være vanskelig å anmelde fordi det startet frivillig, sier overlege Cecilie Hagemann ved overgrepsmottaket til Adresseavisen

Hun sier at datingappen kan brukes av folk som har til hensikt å voldta eller gjennomføre krenkelser.

– Personene kan tilsynelatende være greie og hyggelige når man kommer i kontakt med dem, men så endrer de oppførsel underveis, og da kan det være for sent.

Les også: Dømt til fengsel for voldtekt etter Tinder-treff

Kripos fører ikke egen statistikk over voldtektssaker knyttet til apper som Tinder, men pressesjef Ida Dahl Nilssen i Kripos sier det er en økning i anmeldelser av voldtekter som skjer på det første fysiske møtet etter at man har kommet i kontakt med noen på internett.

Flere politidistrikter har meldt om anmeldelser knyttet til Tinder-møter, og tidligere i år gikk også overgrepsmottaket i Fredrikstad ut og advarte mot naiv bruk av datingappen.

Les også: Dating-appene gjør deg sårbar