– Donald Trump gjør meg kvalm

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentkandidat Donald Trump får kraftig kritikk av sine egne for en video fra 2005 hvor han blant annet skryter av hvordan han tafser på kvinner. – Jeg vemmes, sier lederen for Representantenes hus, Paul Ryan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vemmes over det jeg hørte i dag. Kvinner skal behandles som mestere og med ærbødighet, ikke som objekter. Jeg håper at Trump behandler situasjonen med det alvoret den fortjener, sier republikaneren Ryan. Han legger til at Trump ikke lenger kommer til å delta sammen med ham på et planlagt arrangement lørdag.

Les også: – Jeg bare begynner å kysse dem. Jeg venter ikke engang.

Videoen som nå har skapt bølger i presidentvalgkampen ble tatt opp i 2005, men ble publisert av Washington Post fredag. Donald Trump befinner seg inne i en buss under opptaket og vet tilsynelatende ikke at lyden blir tatt opp.

I samtale med radiovert Billy Bush forteller Trump om hvordan han prøver seg på kvinner.

– Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner. Jeg bare begynner å kysse dem. Det er som en magnet. Bare kysser. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, lar de deg gjøre det. Du kan gjøre hva som helst, sier Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nåværende presidentkandidaten går videre til å fortelle at han beføler kjønnsorganene til kvinnene.

– Du kan gjøre hva som helst, gjentar han.

Tim Kaine, demokratenes visepresidentkandidat, har heller ikke mye til overs for sleivkjeften til konkurrenten sin.

– Jeg likte ikke å gjenta ordene han har sagt tidligere, som å kalle kvinner for hunder, da jeg sto på scenen sist, med min mor i salen. At det nå kommer en ny slik historie, vel, jeg kan ikke si jeg er overrasket, sier Kaine.

Slik formulerte Donald Trump seg om en gift kvinne i 2005: