Obama og DiCaprio med felles klimaoppfordring

USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio slo et slag for klimaet under et arrangement utenfor Det hvite hus. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix.
USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio slo et slag for klimaet under et arrangement utenfor Det hvite hus. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB): USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio stilte opp sammen på plenen utenfor Det hvite hus for å rekruttere flere til kampen mot klimaendringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptrinnet skjedde mandag i forbindelse med en musikk- og teknologifestival som holdes utenfor Det hvite hus. Presidenten sa til publikum at verden kjemper mot tiden i forsøket på å stanse klimaendringene.

Han ga verdenssamfunnet karakteren «ikke gjennomført» på arbeidet som er gjort så langt, men la til at «den gode nyheten er at vi fortsatt kan bestå prøven».

– Jeg pleier å være en forsiktig optimist når det gjelder vår mulighet til å få til en endring, sa presidenten.

Leonardo DiCaprio, som støtter Hillary Clinton i presidentvalgkampen, slo fast at forskerne er enige om farene ved klimaendringene og at «diskusjonen nå er over».

– Hvis du ikke tror på klimaendringene, tror du ikke på fakta eller på vitenskap. Og derfor bør du etter min mening ikke tillates å ha et offentlig embete, sa han i en det som trolig er en henvisning til presidentkandidat Donald Trump, som har sagt at klimaendringene er en svindel. (©NTB)