Nord-Korea: – Vellykket test av ny rakettmotor

Kim Jong-un skal være fornøyd med testingen av rakettmotoren. Dette udaterte bildet er tatt da den nordkoreanske lederen ga råd til en fruktgård i Kosan sørøst i landet. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix
Kim Jong-un skal være fornøyd med testingen av rakettmotoren. Dette udaterte bildet er tatt da den nordkoreanske lederen ga råd til en fruktgård i Kosan sørøst i landet. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har gjennomført en vellykket test av en ny, kraftig rakettmotor, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Motoren vil gi landet mulighet til å sende ut ulike typer satellitter, inkludert jordobservasjonssatellitter, opplyser KCNA. Den nye rakettmotoren kan bidra til å oppgradere Nord-Koreas våpenprogram.

Etter å ha vært til stede ved den vellykkede testen oppfordret landets leder, Kim Jong-un, til å avslutte forberedelsene og skyte opp en satellitt så snart som mulig. Det har vært spekulasjoner om at Nord-Korea vil feire 68-årsjubileet til det regjerende partiet 10. oktober med å sende opp en satellitt.

Nord-Korea har tidligere skutt ut flere langdistanseraketter under dekke av at det var satellitter. Dette skjedde sist i februar.

Kim uttrykte stor tilfredshet med testen, som han hevder viser at landet er i stand til å gjøre store vitenskapelige gjennombrudd til tross for vanskelige økonomiske forhold.

Tidligere i måneden gjennomførte Nord-Korea sin femte atomvåpentest, noe som ble kraftig fordømt av verdenssamfunnet.

Les også: Yonhap: – Nord-Korea klar for ny atomtest

Nord-Korea hyller «vellykket» atomprøvesprengning

Nord-Korea har skutt opp tre raketter