Origi-tabbe kostet Lillestrøm dyrt

Tromsøs Gjermund Åsen scorer i kampen Tromsø IL-Lillestrøm på Alfheim stadion lørdag ettermiddag. Her sammen med Ulrik Yttergård Jenssen, Magnus Andersen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Christian Landu Landu. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Lillestrøm jaktet seier på Alfheim, men måtte reise hjem med 1-2 og null poeng etter en keepertabbe av Arnold Origi i siste minutt av ordinær tid lørdag.

Gjermund Åsen sendte hjemmelaget i ledelsen rett før hvilen, men det var Lillestrøm som var det beste laget i annen omgang. Tomas Malec' første mål i den gule trøyen ble likevel bare en parentes etter at Origi slapp inn et langskudd fra Thomas Lehne Olsen rett før slutt.

LSK-keeperen hadde nylig en tabbe i kampen mot Viking og lå utrøstelig i gresset med drakten over hodet etter tapet.

– Det var en prøvelse i annen omgang, men vi er selvfølgelig strålende fornøyd, selv om det er leit for keeperen. Fotballen er nådeløs, sa TIL-trener Bård Henning Flovik til TV 2 etter kampen.

TIL-ledelse

Det var tett og jevnt mellom de to lagene på nedre halvdel av tabellen på Alfheim, og det gikk lenge mot en målløs førsteomgang. Lagene hadde skapt én god mulighet på dødball hver, men de virkelig store sjansene uteble.

Rett før pause kom likevel kampens første mål da et innlegg fra Magnus Andersen spratt på femmetersstreken og videre til en fri Åsen som kom stormende på bakerste stolpe.

25-åringen hamret ballen i mål til 1-0.

Origi-tabbe

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, med småsjanser til begge lag. Verken Lillestrøms Marius Lundemo eller hjemmelagets Thomas Lehne Olsen fikk imidlertid skikkelig treff med sine forsøk.

Det gjorde derimot innbytter Malec. 23-åringen fikk en enkel oppgave med å sette en følsom markkryper fra Simen Kind Mikalsen i nettet fra fem meter etter 66 minutter.

I løpet av kampens siste 20 minutter skapte Lillestrøm kampens største sjanser. Gary Martin misbrukte en stor mulighet med en svak avslutning, mens innbytter Ifeanyi Matthew hadde to langt bedre skuddforsøk, bare for å bli nektet scoring av Tromsø-keeper Filip Loncaric.

Likevel var det Tromsø som fikk alle poengene etter at Origi tildelte hjemmelaget en gavepakke på langskuddet fra Lehne Olsen. På overtid hadde LSk-spiss Martin et forsøk som gikk stolpe ut.