Snart trekker de teppet av denne bilen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir en viktig nyhet for Volvo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det startet med den store SUV-en XC90 i fjor, så har vi fått familiebilen S90 og V90 i år. Volvo er i gang med sin største produktoffensiv noensinne og så langt har alt gått etter planen.

Det vil si: Strengt tatt har det vel gått bedre enn Volvo selv hadde våget å håpe på. XC90 har blitt en knallsuksess, og S90/V90 har fått en mottagelse som tyder på at Volvo vil klare ambisjonen om å konkurrere direkte mot de tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes.

Les også: Volvo har solgt for nesten én milliard – før Norges-lansering

Hatt stor suksess

Nå gjør Volvo seg klar for å avduke en spesialmodell som også blir viktig de kommende årene. Det handler om V90 Cross Country, i praksis en tøffere utgave av V90, med offroadstyling og 4x4.

Volvo har hatt stor suksess med denne oppskriften på forgjengeren V70. Den kom i Cross Country-utgaver gjennom tre generasjoner, og bidro både til godt salg og penger i Volvo-kassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor kom det ikke som noen overraskelse da det ble kjent at Volvo ville videreføre dette også med V90.

Les også: Volvos plan: 14 (!) nye modeller på fire år

Mindre bagasjerom

Den nye stasjonsvogna fra svenskene har vokst seg til å bli en real storbil. Samtidig ser vi at de nå tør å satse mer på design, også litt på bekostning av praktiske løsninger. Selv om V90 er betydelig større enn V70, har bagsjerommet faktisk blitt litt mindre. 560 liter er 15 liter ned i forhold til siste V70. Sterkt skrånende bakluke er viktigste årsak her.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cross Country-utgaven kommer i hovedsak til å skille seg ut designmessig. Motor og drivverk blir etter alt å dømme hentet rett over fra V90. Utvendig blir det en god dose offroadstyling, med markerte hjulbuer og skliplater under støtfangerne. Det er også grunn til å vente økt bakkeklaring. Sannsynligvis tar også Volvo noen små grep i interiøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Test av V90

Snart får vi se den

Foreløpig har Volvo sendt ut ett bilde av bilen, godt kamuflert under en presenning. Men det varer ikke lenge før vi får se den helt uten kamuflasje.

Torsdag denne uken har Volvo nemlig invitert til en eksklusiv visning av bilen, i Sverige. Vi i Broom skal være til stede der, og vi kommer til å rapportere hjem så fort vi har fått sett bilen i virkeligheten.

Les også: Volvo XC90 kan være et skummelt bilkjøp