KrF under sperregrensen på ny måling

KrF har foreløpig ikke bestemt seg for om partiet vil fortsette samarbeidet med den borgerlige siden etter valget. Bildet viser KrF-leder Knut Arild Hareide under Arendalsuka i august. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KrF har foreløpig ikke bestemt seg for om partiet vil fortsette samarbeidet med den borgerlige siden etter valget. Bildet viser KrF-leder Knut Arild Hareide under Arendalsuka i august. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På en ny meningsmåling havner KrF under sperregrensen. Partiet går tilbake 0,9 prosentpoeng til en oppslutning på 3,7 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et altfor dårlig resultat, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til TV 2.

Bakgrunnstallene i septembermålingen, som TNS Gallup har gjort for TV 2, viser at hver sjette velger som stemte på KrF i 2013, i dag ville stemt Høyre.

KrF har foreløpig ikke bestemt seg for om partiet vil fortsette samarbeidet med den borgerlige siden etter valget.

Høyre får i målingen en oppslutning på 26,9 prosent, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng fra målingen i august. Fremskrittspartiet går mest fram med 1,6 prosentpoeng til 14,8 prosent.

– Dette er et godt utgangspunkt. Høyre gjør det omtrent som ved valget, og Frp er nesten der. Selv om vi på denne målingen ser at KrF ligger under sperregrensen, så tror ikke jeg at det blir resultatet, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.