Frp-forslag om å avvikle kontantstøtten

Harald Tom Nesvik og Frps programkomité foreslår avvikling av kontantstøtten. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Harald Tom Nesvik og Frps programkomité foreslår avvikling av kontantstøtten. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiets programkomité vil avvikle kontantstøtten og heller vurdere alternative ordninger for dem med barn som ikke går i barnehage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp og nestleder i programkomiteen, betegner det nye forslaget til partiprogram som ideologisk skarpere og mer tydelig enn tidligere, skriver Aftenposten. Ett av flere kontroversielle forslag fra komiteen er å fjerne kontantstøtten i neste stortingsperiode.

– Dette vil det nok bli intern debatt om, innrømmer Nesvik før han utdyper:

– Vi vil ikke lenger ha denne statlige ordningen. Vi ønsker å se på alternative systemer hvor skattefritak står sentralt i stedet for kontantoverføringer. Vi får nå en debatt om det i partiet, og så får vi se hva vi ender opp med til sist.

Les også: Skjerper reglene for barnetrygd i utlandet

Kristelig Folkeparti, som har vært kontantstøttens sterkeste beskytter, er skuffet over at samarbeidspartneren Frp vurderer å avvikle ordningen.

– Det er trist at barnefamiliene mister et parti som alliert i valgfriheten for familier til å organisere sitt privatliv. Det er KrF og Senterpartiet som nå er garantisten for å opprettholde dette systemet, sier KrF-nestleder Dagrun Eriksen, som også leder partiets programkomité.