Opposisjonsleder i Venezuela sendt tilbake til fengsel

Protester mot president Nicolás Maduro finner stadig sted i Venezuela.
Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix
Protester mot president Nicolás Maduro finner stadig sted i Venezuela. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caracas (NTB-AFP): Venezuelanske myndigheter har igjen fengslet opposisjonslederen Daniel Ceballos, som i 2014 ble siktet for å ha oppfordret til landsomfattende demonstrasjoner mot regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere ordføreren i San Cristobal har den siste tiden sittet i husarrest, men lørdag ble han sendt tilbake til fengselet. Årsaken er at etterretningstjenesten har funnet ut at Ceballos forberedte seg på å bryte husarresten og «lede og koordinere voldelige handlinger rundt om i landet», ifølge Venezuelas innenriks- og justisdepartement.

Ceballos kone hevder at han ble fjernet fra hjemmet sitt, plassert i en ambulanse og deretter fraktet til et fengsel i en annen delstat.

– Overføringen av Daniel Ceballos til fengsel gir nok et tilfelle i strømmen av menneskerettighetsbrudd mot samvittighetsfanger, uttaler hans advokat Juan Carlos Gutierrez.

Ceballos var ordfører i San Cristobal, som ligger i delstaten Tachira nær grensen til Colombia, da han ble pågrepet i mars i 2014. Han ble beskyldt for å oppfordre til en landsomfattende bølge av demonstrasjoner mot myndighetene som førte til at 43 mennesker mistet livet. For ett år siden ble Ceballos flyttet til husarrest av medisinske årsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyttingen av opposisjonspolitikeren skjer samtidig som det er stor politisk spenning rundt forsøket på å få til en folkeavstemning med mål om å avsette president Nicolás Maduro. Lørdag valgte myndighetene å utvise en delegasjon ecuadorianske politikere som var i landet for å holde samtaler med opposisjonsledere. (©NTB)