– Å mistrives på jobben kan være helseskadelig

Det er ikke sunt å mistrives på jobben i lengre tid. Foto: Colourbox.com
Det er ikke sunt å mistrives på jobben i lengre tid. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gir økt risiko for å utvikle depresjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny amerikansk studie viser at jobbtilfredshet i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene har innvirkning på helsen vår allerede i 40-årene.

Mistrivsel viser seg ifølge studien fra Universitetet i Ohio å påvirke vår psykiske helse mest, samt vår fysiske helse i noe grad.

Studien viser blant annet at de som er utilfredse med jobben i begynnelsen av karrieren har større risiko for å utvikle depresjon senere i livet.

Les også: Ny forskning: – Late folk er smartere

Heldigvis viser det seg at de som i utgangspunktet mistrivdes på jobben, men som begynte å trives etter hvert, ikke hadde helseproblemer assosiert med mistrivsel på jobben.

– Vi oppdaget at det er en kumulativ effekt av trivsel som vises så tidlig som i 40-årene, sier Jonathan Dirlam, hovedforfatter av studien, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medforfatter av studien Hui Zheng understreker viktigheten av trivsel på jobben tidlig i arbeidslivet:

– Du trenger ikke å være i slutten av arbeidslivet for å se helseeffekten av jobbtrivsel, særlig når det gjelder mental helse, sier Zheng i en pressemelding.

Forskerne benyttet seg av data fra 6.432 amerikanere som deltok i en studie som startet i 1979. De undersøkte jobbtrivselen til deltagerne da de var mellom 25 og 39 år gamle. Deltagerne rangerte sin egen tilfredshet på en skala fra én til fire, og svarte på en spørreundersøkelse om mental helse flere år senere.

Les også:

– Vi er mer seksuelt lekne om sommeren

Mobbarane har størst risiko

Her er fem gode viner som takler krabbe i alle varianter