Tysk populistleder vil la folk bevæpne seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har tatt til orde for at folk bør kunne bære våpen for å forsvare seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen fra Frauke Petry kom i et intervju med mediegruppen Funke lørdag, melder Reuters. Tyskland har den siste tiden blitt rammet av flere angrep, og stemningen i landet er spent.

– Mange folk føler seg mer utrygge. Enhver lovlydig borger burde ha muligheten til å forsvare seg selv, sin familie og sine venner. Vi vet alle hvor lang tid det kan ta før politiet kommer fram, ikke minst i grisgrendte strøk, sier Petry.

Det innvandringsskeptiske partiet hennes har fått økt oppslutning i kjølvannet av at Tyskland tok imot over 1 million migranter det siste året. Det er ventet at partiet vil gjøre det bra i valgene i Berlin og delstaten Mecklenburg-Vorpommern neste måned.

Tidligere har Petry kommet med kontroversielle uttalelser om å la politiet bruke skytevåpen mot ulovlige immigranter og hun har gått mot å skjerpe Tysklands allerede strenge våpenlover. Det er rundt 1,89 millioner våpenlisenser fordelt på landets rundt 82 millioner innbyggere.