Gepardunger sluppet løs i Kristiansand Dyrepark

Fire små gepardunger tok onsdag sine aller første skritt i uteområdet i Kristiansand Dyrepark etter å ha vært sperret inne i to måneder. Foto: Ole Martin Buene / NTB scanpix
Fire små gepardunger tok onsdag sine aller første skritt i uteområdet i Kristiansand Dyrepark etter å ha vært sperret inne i to måneder. Foto: Ole Martin Buene / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire gepardunger tok sine første skritt ute i Kristiansand Dyrepark onsdag. Gepardungene har vært sperret inne i to måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var etter anbefaling fra andre nordiske dyreparker at gepardene ble holdt inne i to måneder, skriver Kristiansand Dyrepark i en pressemelding. Årsaken er at gepardunger ikke kjenner sine egne begrensninger, og derfor kan de lett sette seg selv i fare.

– Derfor har vi ventet ekstra lenge for å være helt sikre på at dette skulle gå bra. Vi har også sikret trær og potensielle farer både på land og i vann, sier dyrepasser Olav Åsland.

Gepardene veier rundt fem kilo hver, og de har vært veldig populære blant de besøkende i dyreparken i sommer. Publikum har kunnet se dem gjennom et vindu, men nå har de altså kommet ut i det store uteområdet.