Sønnen til mexicansk narkobaron bortført

Restauranten der seks personer ble bortført mandag. En av de bortførte er sønnen til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman. Foto: David Diaz / Reuters / NTB scanpix
Restauranten der seks personer ble bortført mandag. En av de bortførte er sønnen til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman. Foto: David Diaz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av sønnene til den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er bortført fra en bar i feriebyen Puerto Vallarta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter tirsdag at 29 år gamle Jesus Alfredo Guzman Salazar er en av seks personer som ble bortført da sju væpnede menn slo til mot en bar og restaurant i grålysningen mandag. Fire av de bortførte personene er identifisert så langt, opplyser statsadvokat Eduardo Almaguer på en pressekonferanse.

Etterforskerne sier bortføringen trolig er en del av et oppgjør mellom rivaliserende narkokarteller. Guzman senior, kjent under tilnavnet «El Chapo» leder det mektige Sinaloa-kartellet og er en av Mexicos met kjente narkobaroner. Han sitter for tiden i et høysikkerhetsfengsel etter at han ble pågrepet i januar etter en spektakulær rømning i fjor.

Les også: El Chapo flyttet til fengsel i grenseby

Mexico vil framskynde utleveringen «El Chapo»

Mexico vil ikke etterforske Penn etter «El Chapo»-intervju

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«El Chapo» er pågrepet

Politiet sier de foreløpig bare har funnet falske identitetspapirer i den eksklusive restauranten der bortføringen skjedde. Ifølge påtalemyndigheten peker de foreløpige bevisene i retning av kartellet Jalisco Nueva Generación, en gruppe som oppsto etter at den lokale Sinaloa-lederen i Puerto Vallarta, Ignacio «Nacho» Coronel, døde i 2010. Gruppen er blitt en av de mektigste i Mexico, som til stadighet rammes av narkorelatert gjengvold.