Nå blir det lettere å melde seg ut av kirken

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan man selv melde seg inn eller ut av Den norske kirke på Kirkens egne nettsider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medlemmer i Den norske kirke vil nå selv kunne betjene sitt medlemskap elektronisk. Tidligere har man måttet ta kontakt med det lokale menighetskontoret for utmelding.

– Med 3,8 millioner medlemmer trenger kirken enkle og gode ordninger for å holde medlemsregisteret à jour. Derfor har Kirkerådet nå lagt til rette for at den enkelte selv kan bruke bank-ID eller annen elektronisk identifikasjon og rette feil direkte i databasen til medlemsregisteret. Gjennom ID-porten er det åpnet for både innmelding og utmelding av kirken, sier Jens-Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet.

Her kan du sjekke den nye nettsiden.

Kirken har i en årrekke blitt kritisert for feil i medlemsregisteret. I oktober i fjor la Kirkerådet fram en rapport over tiltak som er gjennomført for å bedre medlemslistenes kvalitet. En av løsningene var å etablere en bedre løsning for inn- og utmelding på nett.

– Dette er en del av en større digital satsing i Den norske kirke. Det å kunne sjekke sin medlemsstatus på nett er en viktig del av det. Vi vet at det har vært feil i medlemsregisteret, og dette er en måte å få et så korrekt register som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig.