Bayzid (4) har kroppen til en gammel mann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lille gutten er ennå ikke klar over at han ikke er som andre fireåringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På mange måter er fireåringen Bayzid Sikder fra Bangladesh som alle andre fireåringer. Han elsker å spille fotball, spise mammas hjemmelagde mat og å kose med bestefar.

Selv er ikke Bayzid gammel nok til å forstå at han er annerledes enda. Men den rynkete og posete huden han ble født med, får Bayzid til å se ut som en gammel mann.

Les også: «Tremannen» Abul får endelig hjelp

Ukjent sykdom

Legene i Bangladesh har klødd seg i hodet siden gutten ble født, men ingen har foreløpig klart å stille en diagnose. Det til tross for Bayzids foreldre har oppsøkt de beste legene i hele landet.

– Da Bayzid ble født besøkte vi to forskjellige sykehus, men ingen av legene klarte å finne roten til problemet. Han fikk masse forskjellig medisin, men ingenting hjalp. Legene var alle svært overrasket over tilstanden hans, sier Bayzids mor, Tripty Begum, til Barcroft Media.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om gutten ikke har fått stilt diagnose, mener legen Debashish Biswas at Bayzid kan bli helt frist med riktig medisinering. Det kan imidlertid bli dyrt.

Les også: Drømmer om kirurgisk hjelp mot gigantisk ansiktssvulst

– Han er en del av samfunnet

I mellomtiden sliter fireåringen med flere alvorlige helseplager.

– Leveren og nyrene fungerer ikke som de skal, og han har problemer med å urinere, sier Begum.

Foreldrene til Bayzid setter sin lit til legene og håper på medisiner som kan hjelpe barnet deres. Det viktigste for dem er at sønnen deres skal være glad.

– Selv om Bayzid ikke ser ut som andre, er han fortsatt en del av smfunnet vårt, og han fortjener å være en del av det på lik linje med alle andre, avlutter Bayzids mor.

Les også: Sosial angstlidelse kan begrense livet i vesentlig grad